• Start
  • Dooiweekeinde 2023

Dooiweekeinde 2023

Met een afgesloten winterseizoen en het zomerprogramma voor de deur was het weer tijd voor het dooiweekend met als thema beestenboel.
Om het thema eer aan te doen stapte de leiders verkleed als beest de bus of auto in richting Loon op Zand waar net als afgelopen jaar het dooiweekend gehouden werd. Mede door deze bonte verzameling aan dieren zat de sfeer er meteen al in. Na een lange reis (want aan file geen gebrek) toch nog redelijk op tijd aangekomen op de locatie voor het weekend waar in het beestenboel journaal naast de kampregels ook de eerste hint van de Mol aan bod kwam.

Ja!!! er was een mol aanwezig onder een van de kampleiders.
Na het journaal kon er snel worden aangeschoven voor het avondeten verzorgd door het culinaire team.
Voldaan van de maaltijd en vol energie de eerste avond in. Eerst een plekje zoeken in een van de slaapzalen maar helaas bleken er in tegenstelling tot wat was aangegeven geen kussens te zijn.
Was dit de eerste mollenstreek??
Begonnen met Swingo een soort bingo waarbij in plaats van cijfers nummers op de kaart staan. Muzieknummers om het wat duidelijker te maken. Een swingende avond vol meezingers en enkele polonaises met natuurlijk een prijzenpakket voor de winnaars.
Buiten was het inmiddels donker geworden. Dus ideaal om in het bos het dierengeluiden spel te doen waarbij niet van waarheid te onderscheiden imitaties gedaan werden van kat, haan muis enz.
Tijd om naar bed te gaan nu. Waarna het nog lang onrustig bleef op de kamers.
Dag twee is aangebroken. Al vroeg zijn de eerste al weer wakker. Gestart met ochtendgymnastiek om het energielevel van de nachtbrakers te verhogen en daarna ontbijt. Een druk programma met activiteiten als levend Stratego in het bos en een soort van zevenkamp waarbij de verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Ondertussen waren er ook aanwijzingen te verdienen om de mol te vinden. Einde van de middag werd er het eieren gooispel gedaan waarbij de afstand tussen werper en vanger elke keer ongeveer een meter verplaatst word met als doel een de langste afstand te behalen zonder dat het ei (deze editie vervangen door waterballonen) kapot gaat.  ’s Avonds een programma met daarin het “ik hou van Vijk” spel een kennisquiz met veel schaatssport gerelateerde vragen. De avond werd afgesloten met kampvuur en marshmallows. Alleen de oudere groep ging nog het bos in voor een spooktocht. De meeste onder ons waren deze avond een stuk sneller in slaap.
De laatste dag. Geen ochtendgymnastiek maar na weer een prima ontbijt een flinke wandeling naar de plek waar de vossenjacht gehouden werd. De meest vreemde creaties waren verstopt op de hei zoals onder andere een Holland fan, jaren 30 verpleegster met masker, bonte verzameling  en een circusdirecteur. Helaas moesten we het spel onderbreken aangezien de boswachter het niet eens was met de locatie. Daarom het spel afgerond in het speelbos van de accommodatie.
Bij terugkomst rond de middag stonden de ouders al klaar om hun kinderen weer in ontvangst te nemen. Onder het genot van de lunch hebben de ouders een presentatie gekregen van het weekend en is tevens “de mol”bekend gemaakt. Slechts één team had ondanks alle aanwijzingen het goede antwoord. Goed gedaan team en mol!

Voor mijzelf was dit weekend weer een nieuwe ervaring zo heb ik de vereniging ook weer wat beter leren kennen. Mijn beide jongens die mee waren hebben net als de andere kinderen genoten van het weekend.
Organisatie en sponsoren bedankt voor het mogelijk maken van het weekend.

Wilbert de Haas

Met dank aan de sponsoren van het dooiweekeinde

Activiteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
gebr. van Hemert
Yvonne
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33 icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.