Skip to main content

VIJK dooiweekend 2024

Het eerste weekend van april was het weer zover met de schaatsen al weer even in het vet klaar voor het dooiweekend van de Vijk.

Ruim 40 kinderen en jeugdigen verzamelden zich op vrijdag einde van de middag bij de Ridderhof voor het kamp. Vanwege het thema Olympische Spelen liep de leiding rond in zijn of haar uitgekozen sporttenue. Tot verassing van een enkeling dit jaar niet met de bus (waar blijft die bus dan?) maar met de auto. Na een hartverscheurend afscheid van ouders en begeleiders werden de auto’s in beweging gezet richting Loon op Zand, maar nu kwam de verassing.

Tot verbazing van de routiniers parkeerden we de auto niet bij de accommodatie, maar op een onbekende parkeerplaats elders. Tot veler verzoek , maar dan in een geheel eigen uitvoering was er dan de dropping. Ingedeeld in drie groepen naar ieders kunnen begonnen we een tocht over paden, gebaande wegen en on-doorgaanbare moerasgebieden. Puur op richtingsgevoel wisten we mede door het voorziene overlevingspakket (althans dat laatste was de bedoeling maar bij onze groep vergeten) de locatie te bereiken waar we een warm ontvangst kregen van de keuken crew. 

DW 2024 7 c8a21

Aangezien er ook weer een mol bleek te zijn was er meteen een topfavoriet want wie vergeet er nu de proviand pakketjes!!!”
Na een kleine snack, marshmallows bereiden op het olympisch vuur, het dieren geluidenspel en een kennisquizzz ging iedereen lekker op tijd 😉naar bed.

Dag twee bij dag en dauw begonnen met de ochtendgymnastiek gevolgd door het ontbijt. Deze dag geheel in het teken van de spelen. Op het veld waren diverse “olympische”sporten te doen zoals voetbal, volleybal, touwtrekken, langlaufen en pijl en boog schieten. Het middagprogramma begon met een fantastisch uitgezette puzzeltocht door het bos bij diverse opdrachten waren er punten te behalen voor aanwijzingen naar de mol. 

Later in de middag een paralympische variant waarin alle eerder genoemde sporten met handicap uitgevoerd moesten worden. 
Kosten nog moeite werden gespaard om iedereen te vermaken per team werd er ook een hele escaperoom voltooid. 

DW 2024 1 2f3dc

Na het volledig uitgebalanceerde avondeten door onze chef koks kon het avondprogramma beginnen met de bonte avond met vele optredens van zowel jong als oud vakkundig aan elkaar gepraat door onze eigen quizmaster. 

De sportmentaliteit zat er al flink in dus velen gingen (hoewel ze nog helemaal niet moe waren) vroeg naar bed om de volgende dag weer optimaal te presteren. Voor degene die het nog wat langer volhielden was er nog de “alleskunner”.

De laatste dag alweer. In de ochtend weer als gebruikelijk begonnen. Door het drukke programma werd er vaak vergeten dat er ook een mol in het midden was (die niet echt had kunnen mollen aangezien de vakkundig en flexibele leiding alle sabotage poging glad wisten te strijken) maar na wat duidelijke aanwijzingen was iedereen het er over eens dat ik het was. De laatste dag was ik dus de mol.  
Het ochtend programma bestond uit vossenjacht dit keer niet op de heide wat vorig jaar een iets minder geschikte plek bleek te zijn maar in het dorp. 
Bij terugkomst waren de meeste ouders al aanwezig om hun kinderen op te halen en kregen daarbij al met beeld en geluid te horen hoe het weekend verlopen was.

DW 2024 4 f2264

Een zeer geslaagd weekend weer bedankt voor ieders aanwezigheid en enthousiasme. 

En wat hadden we een met z’n allen een lekker weer.

Groeten Wilbert

Activiteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30