Skip to main content

 Op 15 april starten we met de zomertraining met de eerste skeelertraining op de baan van Leiderdorp.

De fietstraining start op zondag 12 mei en de eerste park/droogtraining is op donderdag 16 mei. 

WhatsApp Image 2024 04 05 at 13.11.34 4e0ffFietstraining
Op zondagmorgen om 9:00 uur is de fietstraining. We verzamelen bij Bike Totaal v.d. Post.

Met de jongste jeugd wordt getraind op het afgesloten parcours de Bult van Swift in Leiden. De gemiddelde afstand die deze groep zal afleggen is het op een neer fietsen naar het wielerparcours in Leiden waar allerlei fietsvaardigheden worden opgedaan. De groep wordt altijd begeleid door minimaal één trainer. Soms gaat deze groep de polder in, en eten we onderweg een ijsje.

Voor wie
Minimale vereiste is een sportieve fiets met wielmaat 26”, maar een racefiets zorgt natuurlijk wel voor meer training plezier. Een helm is verplicht.

Met de wat oudere kinderen wordt er een tweede groep gemaakt waarmee we een route kunnen gaan fietsen van 20-40 km.

We hebben een trainer, maar verwachten van de ouders dat deze ook kunnen assisteren tijdens de training.

WhatsApp Image 2024 04 05 at 13.14.38 d5940

In-line skate training
Op maandagavond om 18:30 uur (18:20 uur spullen aan) is de in-line training. De training duurt tot 19:30 uur. De locatie waar dit plaatsvindt is de in-line skatebaan in Leiderdorp. De baan is gelegen naast de snelweg A4. Afhankelijk van het aantal deelnemers die zich zullen aanmelden zal er een groepsindeling worden gemaakt. De afgelopen drie jaar waren er drie groepen die elk op hun eigen niveau trainen.

Materiaal
Bij het inlineskaten is het materiaal bepalend hoe de training kan worden uitgevoerd. Materiaal met hoge schoenen zorgt ervoor dat de schaatshouding minder goed te trainen is. Vooral voor de middelste en gevorderde groep, die onder andere in de winter op de Uithof wedstrijden schaatsen of gaan schaatsen, heeft het de voorkeur dat deze trainen op materiaal met een lage schoen. De beginnende groep en rijders met minder ambitie kunnen volstaan met het standaard skate-materiaal. Laat vooraf aan het seizoen wel je materiaal controleren. Dit kan bij schaats- en skeelerspecialist Jan van der Hoorn in Ter Aar.

Wanneer het regent of de baan nat is dan gaat de training niet door. We zullen een app groep aanmaken waarin we iedereen zo snel mogelijk hierover kunnen informeren.

Voor wie
Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimale vereiste is degelijk materiaal. Helm, knie-, pols- en elleboog bescherming zijn verplicht. 

Voor kinderen die eerst een keer een training willen proberen of ze het leuk vinden hebben we voor 1 of 2 lessen materiaal beschikbaar. (vooraf aanvragen)

Op een van de laatste trainingen in september wordt het clubkampioenschap in-line van VIJK verreden.

Voor kinderen of volwassenen die op de VIJK-uren niet kunnen, is er de mogelijkheid om bij een andere club mee te trainen.  Door de organiserende vereniging wordt 40 euro doorbelast. 

  • woensdag van 18:00 – 19:30 jeugd tot 17 jaar (VIJL – Leiderdorp)
  • woensdag van 18:30 – 19:30 jeugd tot 16 jaar (Stc Rijnstreek – Alphen)
  • woensdag van 19:30 - 21:00 volwassenen (VIJL - Leiderdorp)
  • vrijdag van 18:30 – 20:00 jeugd tot 17 jaar (IJVL – Leiderdorp)
  • vrijdag van 17:30 – 18:30 jeugd tot 16 jaar (Stc Rijnstreek – Alphen)

Park Training
Op donderdagavonden tussen 19:00 en 20:00 uur gaan we weer trainen in het Hofstedepark.

Groep 1
Voor de jeugd tot 10 jaar is er de sport en speltraining. Deze trainingsvorm is er voor de ontwikkeling van de algemene motoriek. De training begint over het algemeen met opwarmen door middel van hardlopen en lenigheidsoefeningen. De kern van de training bestaat uit algemene basisoefeningen en de avond wordt afgesloten met een spel en vindt plaats in het Hofstedepark naast de Ridderhof.

Voor wie
Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimaal nodig voor deze training is sportkleding en -schoenen.

Groep 2 
De invulling zal in de basis gelijk zijn aan die van andere jaren. Ontwikkelen van kracht, core stability en uithoudingsvermogen. Aandacht voor schaats-gerichte oefeningen en het verbeteren van de algemene conditie. Deze trainingen vinden plaats in of nabij het vrijetijdscentrum de Ridderhof in Koudekerk. 

We hebben twee trainers en zijn nog op zoek naar iemand die 1x per drie weken de training wil leiden.

Voor wie
Balans- en stabiliteitstraining:
Deze training is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar die serieus en wedstrijdgericht wil trainen. Minimaal nodig voor deze training is sportkleding en -schoenen.

Kosten
Dit jaar bieden we het zomerabonnement aan voor € 40,-. Voor dit bedrag kan iedereen meedoen met één, twee of drie van de bovengenoemde trainingen. Tevens is iedere deelnemer verzekerd via KNSB en mag in geval van natuurijs gebruikmaken van onze landijsbaan.

Via de link "inschrijven zomertraining 2024" kan je aangeven aan welk onderdeel je wil deelnemen en er kan direct worden afgerekend.

Op de volgende dagen/weken is er geen training

  • Pinksteren
  • Zomervakantie

De laatste zomertrainingen zijn eind september.

Inschrijven zomeractiviteiten 2024

  • Laatste update op .