In de zomer organiseert VIJK een aantal activiteiten, zowel voor de jeugd als voor volwassenen.
De trainingen starten in de laatste week van april en gaan door tot het schaatsseizoen weer begint. In de zomervakantie is er geen training.
Op onze Facebookpagina verschijnen regelmatig filmpjes van trainingen. Zie bv. deze droogtraining bij de Maximabrug

Jeugd

Inline-skaten/ skeeleren
Op maandagavond is de inline-skatetraining vanaf 18:20u. De training duurt tot 19:20 uur. De locatie is de skeelerbaan in Leiderdorp (Boomgaardlaan 18). Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimale vereiste is degelijk materiaal. Helm, knie-, pols- en elleboogbescherming zijn verplicht. Heb je geen materiaal maar wil je wel een keer komen proberen? Neem dan contact met ons op, wij zorgen voor skates, helm en bescherming !

 

Droogtrainen
Op donderdagavond om 19:00 uur is de zomertraining. Deze training duurt tot 20:00 uur. Deze trainingen vinden plaats in of nabij het vrijetijdscentrum de Ridderhof in Koudekerk ad Rijn.
Voor de jeugd tot 10 jaar is dit een sport- en speltraining. Voor de jeugd vanaf 10 jaar is dit een afwisselend programma. De invulling is gericht op; ontwikkelen van kracht, core stability en uithoudingsvermogen. Aandacht voor schaatsgerichte oefeningen een het verbeteren van de algemene conditie.

Wielrennen:
Op zondagmorgen om 9:00u is de fietstraining, start vanaf Ridderhof in Koudekerk ad Rijn. Werken aan de fietsvaardigheid doen wij op een afgesloten parkoers in Leiden. Minimale vereiste is een sportieve fiets wielmaat 24”. Een helm is verplicht.

Vragen? Stel deze bij tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren

Voor senioren (en oudere jeugd) vertrekt er 2 keer per week een fietsgroep vanaf de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn.

Woensdag, 19:00 uur.
Elke woensdag wordt een ronde van zo'n 2 uur, ca. 58 km, gereden via Oude Wetering, langs de Ringvaart tot Aalsmeer en dan via Vrouwenakker terug langs de Amstel richting Koudekerk aan den Rijn.
Over het algemeen wordt een geleidelijke tempo gereden met op enkele momenten de mogelijkheid om de krachten te meten.

Zondag, 9:00 uur.
Meestal wordt er een duurrit van enkele uren gemaakt. Deze rit kan 2 tot 4 uur duren.

Voor vragen kun je mailen naar tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

  • Laatste update op .
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.