Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Vijfvoudig olympisch schaatskampioene Ireen Wüst neemt mogelijk zitting in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 35-jarige Brabantse is door sportkoepel NOC*NSF en de atletencommissie van NOC*NSF voorgedragen. Ze is één van de zeventien kandidaten voor twee zetels bij de verkiezingen tijdens de Winterspelen komend jaar in februari in Beijing. Als Wüst wordt verkozen, zal ze acht jaar lang de olympische atleten vertegenwoordigen.
  2. Dit is een ander schaatsseizoen dan andere, dat weet iedereen. Voor routiniers als Ireen Wüst, die zich voorbereidt op haar vijfde Spelen, én voor relatieve nieuwkomers als Jutta Leerdam en Femke Kok, die opgaan voor hun eerste olympische seizoen. ‘Peking’ werpt de schaduw nu al vooruit, tot in Inzell.
  3. Langebaanschaatsers die in de bocht een blokje wegtikken krijgen voortaan automatisch een diskwalificatie opgelegd. Deze nieuwe regel van de internationale schaatsunie ISU is al van kracht tijdens de komende wedstrijden om de IJsselcup in Deventer.
  4. Patrick Roest en Sven Kramer hebben in aanloop naar een nieuw schaatsseizoen nog niet te klagen over hun vorm. Tijdens een trainingswedstrijd in Inzell reden zij de snelste tijden van het veld, met Roest als winnaar.
  5. Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt voeren de Nederlandse shorttrackploeg aan voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Bondscoach Jeroen Otter gaat met in totaal zes mannen en zes vrouwen naar Beijing (21 tot en met 24 oktober) en Nagoya (28 tot en met 31 oktober).
  6. Nooit stond het Nederlandse shorttrack er zo goed voor als nu, maar dat maakt het olympische seizoen tegelijkertijd een stuk spannender: meer kanshebbers voor hetzelfde aantal plekken. ,,Ze kloppen aan de deur, halen je soms in.”
  7. Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de International Invitation Cup in Heerenveen ook de 1000 meter gewonnen. De olympisch kampioene op deze afstand was in de finale veruit de sterkste. De Hongaarse Petra Jaszapati finishte als tweede en Selma Poutsma werd derde.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.