Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Schaatser Kjeld Nuis is goed hersteld nadat hij twee weken geleden in het ziekenhuis belandde met een ontstoken hartzakje. Dat laat de tweevoudig olympisch kampioen weten op Instagram. Hij schrijft dat ‘alles in orde lijkt’ en hij mee is op trainingskamp.
  2. Zijn dochtertje was net geboren toen zijn moeder in 2012 uit het leven stapte. Voormalig topschaatser Mark Tuitert (41) verwerkte het dankzij de stoïcijnse filosofie: ‘Dat betekent niet dat je emotioneel ongeroerd blijft, integendeel.’
  3. Gisteren was de aftrap van het olympisch schaatsseizoen, met de eerste dag van het zomerijs in Thialf. ,,Toen ik het ijs opstapte, dacht ik: hmmm, dat is geen wereldrecordvorm.”
  4. Oud-schaatser Igor Zjelezovski uit Belarus, zesvoudig wereldkampioen sprint, is overleden. Zjelezovski veroverde in 1985, 1986, 1989, 1991, 1992 en 1993 de wereldtitel en is daarmee recordhouder.
  5. De shorttrackers van het Nederlands team hebben in het Franse trainingscentrum Font-Romeu een plaquette onthuld ter herinnering aan hun vorig jaar overleden ploeggenote Lara van van Ruijven. Zij overleed vorig jaar zomer op 27-jarige leeftijd na een kort ziekbed, toen de ploeg van bondscoach Jeroen Otter op trainingskamp was in hetzelfde trainingsoord in de Pyreneeën.
  6. Nu de aandacht voor racisme bij Aziaten toeneemt, spreekt Kai Verbij, wereldkampioen schaatsen, zich uit. ,,Ik denk dat mensen zich er niet bewust van zijn wat het met iemand kan doen.”
  7. Sven Kramer zal na de Winterspelen in Peking afscheid nemen als schaatser en toetreden tot de directie van Jumbo-Visma. ,,Het zal ook voor hem de grote vraag zijn: ga ik dit leuk vinden, haal ik hier mijn voldoening uit?”, zegt oud-schaatser Mark Tuitert.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.