Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Stien Kaiser, die in de nacht van woensdag op donderdag op 84-jarige leeftijd overleed, moest een carrière lang knokken tegen twijfelaars, maar lachte als dertiger als laatste op het allerhoogste podium, na een gouden stunt.
  2. Voormalig olympisch en wereldkampioene schaatsen Stien Kaiser is in de nacht van woensdag op donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. Kaiser was in 1967 de eerste Nederlandse schaatsster die wereldkampioen allround werd. In 1972 werd ze olympisch kampioen op de 3000 meter.
  3. Zijn olympische optreden in Peking was een deceptie voor Kai Verbij, maar blijkt nu een prijs waard. De schaatser wint een award voor sportiviteit. ,,Het is een lastige prijs om te winnen.”
  4. De Koreaan Jae-youl Kim volgt Jan Dijkema op als voorzitter van de internationale schaatsunie ISU. Op het congres van de ISU in de Thaise stad Phuket won Kim de voorzittersverkiezing. Dijkema (77) was zes jaar de baas van de mondiale bond. De geboren Drent volgde in 2016 de Italiaan Ottavio Cinquanta op, die 22 jaar voorzitter was geweest.
  5. Een ‘historisch besluit’, zo noemde de internationale schaatsfederatie ISU het verhogen van de minimumleeftijd in de seniorencompetities van 15 naar 17 jaar. De pijnlijke rel rond het vijftienjarige kunstrijtalent Kamila Valieva tijdens de Winterspelen van Peking gold als druppel voor de organisatie. Toch is er ook kritiek.
  6. Kjeld Nuis heeft zijn contract bij Reggeborgh met drie jaar verlengd. De drievoudig olympisch kampioen ligt nu tot en met begin 2026 vast. Zijn oude verbintenis zou begin volgend jaar aflopen.
  7. ,,Of ik trots ben? Wat denk je!", zei Ireen Wüst over het standbeeld dat vanaf vandaag bij het gemeentehuis van Goirle te vinden is. Bij haar huldiging even eerder op het Kloosterplein pinkte de zesvoudige olympische kampioene zelfs een traantje weg.
gebr. van Hemert
vd Klauw
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.