Beste Ouders, Schaatsers, Skaters, Fietsers

Op maandag 9 mei 2022 gaan we weer starten met de zomertraining. Die avond is de eerste skeelertraining op de baan van Leiderdorp. Drie dagen later op 12 mei is de eerste park/balanstraining in het Hofstedepark. De fietstraining begint op zondag 15 mei.

Fietstraining
Op zondagmorgen om 9:00 uur is de fietstraining. We verzamelen bij Bike Totaal v.d. Post. Dit jaar streven we er net als vorig jaar naar om twee groepen te vormen zodat ieder op hun eigen niveau kan gaan trainen. Insteek van deze training is om het basis-conditieniveau te verbeteren.

Groep 1
De gemiddelde afstand die deze groep zal afleggen ligt tussen de 30 en 50 kilometer. Gestart wordt met een afstand van rond de 30 kilometer. Het aantal kilometers zal afhankelijk van de groep gedurende het seizoen worden uitgebouwd. De gemiddelde kruissnelheid ligt rond de 22 ẚ 25 kilometer per uur. De groep wordt altijd begeleid door minimaal twee trainers. De groep zal soms aansluiten bij groep 2 om een programma te draaien op Swift, waar er een goede gelegenheid is om andere trainingen zoals een intervaltraining.

Voor wie
Minimale vereiste is een sportieve fiets met wielmaat 28”, maar een racefiets zorgt natuurlijk wel voor meer trainingsgenot. Een helm is verplicht.

Groep 2
Met de jongste jeugd wordt getraind op het afgesloten parcours de Bult van Swift in Leiden. De gemiddelde afstand die deze groep zal afleggen is het op een neer fietsen naar het wielerparcours in Leiden waar allerlei fietsvaardigheden worden opgedaan. De groep wordt altijd begeleid door minimaal één trainer. Soms gaat deze groep de polder in, en eten we onderweg een ijsje.

Voor wie
Minimale vereiste is een sportieve fiets met wielmaat 26”, maar een racefiets zorgt natuurlijk wel voor meer trainingsgenot. Een helm is verplicht.

In-line skatetraining
Op maandagavond om 18:30 uur (18:20 uur spullen aan) is de in-line skatetraining. De training duurt tot 19:30 uur. De locatie waar dit plaatsvindt is de in-line skatebaan in Leiderdorp. De baan is gelegen naast de snelweg A4. Afhankelijk van het aantal deelnemers die zich zullen aanmelden zal er een groepsindeling worden gemaakt. De afgelopen drie jaar waren er drie groepen die elk op hun eigen niveau trainden.

Materiaal
Bij het in-line skaten is het materiaal bepalend hoe de training kan worden uitgevoerd. Materiaal met hoge schoenen zorgt ervoor dat de schaatshouding minder goed te trainen is. Vooral voor de middelste en gevorderde groep, die o.a. in de winter op de Uithof wedstrijden schaatsen of gaan schaatsen, heeft het de voorkeur dat deze trainen op materiaal met een lage schoen. De beginnende groep en rijders met minder ambitie kunnen volstaan met het standaard skate-materiaal. Laat vooraf aan het seizoen wel je materiaal controleren. Dit kan bij schaats- en skeelerspecialist Jan van der Hoorn in Ter Aar.

Als het regent zal er een alternatieve droogtraining😊zijn. We zullen een app-groep aanmaken zodat we iedereen zo snel mogelijk kunnen informeren mocht de training onverhoopt toch niet doorgaan.

Voor wie
Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimale vereiste is degelijk materiaal. Helm, knie-, pols- en elleboog-bescherming zijn verplicht. Voor kinderen die eerst een keer een training willen proberen of ze het leuk vinden hebben we voor 1 of 2 lessen materiaal beschikbaar. (vooraf aanvragen)

In-line skatewedstrijden
In de zomer worden normaal gesproken twee in-line skatecompetities georganiseerd in de buurt. Dit zijn de Jan van der Hoorn-Cup en de Jeugd-skeeler-cup . Beide competities bestaan uit een aantal wedstrijden voor jeugd van 6 t/m 18 jaar. De wedstrijden worden op verschillende skeelerbanen in Zuid-Holland verreden. De wedstrijden van de JVDHC zijn op vrijdagavond en die van de JSC zijn op zondag.

De wedstrijden zijn laagdrempelig en leuk. Vorig jaar zijn er verschillende kinderen geweest die hebben meegedaan aan de Jan van der Hoorn Cup. Ben je geïnteresseerd vraag hen dan naar de ervaringen.

Maandag 19 september wordt de clubkampioenschappen in-line verreden.

Parktraining
Op donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur gaan we weer trainen in het Hofstedepark .

Groep 1
Voor de jeugd tot 10 jaar is er de sport en speltraining. Deze trainingsvorm is er voor de ontwikkeling van de algemene motoriek. De training begint over het algemeen met opwarmen door middel van hardlopen en lenigheidsoefeningen. De kern van de training bestaat uit algemene basisoefeningen en de avond wordt afgesloten met een spel en vindt plaats in het Hofstedepark naast de Ridderhof.

Voor wie
Iedereen vanaf 6 jaar is welkom. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Minimaal nodig voor deze training is sportkleding en –schoenen.

Groep2
Voor de jeugd vanaf 10 jaar zal er ook dit jaar weer een afwisselend programma zijn. De invulling zal in de basis gelijk zijn aan die van andere jaren. Ontwikkelen van kracht, corestability en uithoudingsvermogen. Aandacht voor schaats-gerichte oefeningen en het verbeteren van de algemene conditie. Deze trainingen vinden plaats in of nabij het vrijetijdscentrum de Ridderhof in Koudekerk.

Voor wie
Balans- en stabiliteitstraining:
Deze training is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar die serieus en wedstrijdgericht wil trainen. Minimaal nodig voor deze training is sportkleding en –schoenen.

Kosten
Dit jaar bieden we het zomerabonnement aan voor € 35,-. Voor dit bedrag kan iedereen meedoen met één, twee of drie van de bovengenoemde trainingen. Tevens is iedere deelnemer verzekerd via KNSB en mag in geval van natuurijs gebruikmaken van onze landijsbaan. Voor de kosten ontvangt u een tikkie.

Aanmelden
Schrijf je in voor de VIJK-trainingen via de volgende link: Inschrijfformulier zomertrainingen

Op de volgende dagen/weken is er geen training

  • 26 mei Hemelvaartsdag
  • 6 juni Pinksteren
  • 9 juli - 21 augustus: Zomervakantie

De laatste zomertrainingen zijn op:

  • 11 september wielrennen,
  • 12 september inline skaten
  • 15 september droogtrainen

 

  • Laatste update op .
gebr. van Hemert
Yvonne
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33 icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.