Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Sven Kramer blijft verbonden aan Jumbo-Visma. De 36-jarige Fries, die na de Olympische Spelen van Beijing zijn schaatsloopbaan beëindigde, wordt bij de gecombineerde schaats- en wielerploeg directeur business development.
  2. De KNVB wil dat sportaanbieders financieel gecompenseerd worden voor de stijgende energielasten. Dat is nodig om iedereen aan het sporten te houden, meldt de voetbalbond, die in een brief naar de overheid en de politiek pleit voor de compensatieregeling.
  3. Oud-schaatsster Karolína Erbanova heeft een bronzen medaille aan haar palmares toegevoegd. De Tsjechische die in 2018 stopte met schaatsen veroverde de plak in haar nieuwe sport: ijshockey. Bij het WK won ze met Tsjechië met 8-4 van de Verenigde Staten in de strijd om het brons.
  4. Sven Kramer en Naomi van As zijn voor de tweede keer ouders geworden. Op 10 augustus werd Dexx Bynt Kramer geboren, zo laten de oud-schaatser en de oud-hockeyster weten. De twee hebben ook een dochter van drie Kae Robin.
  5. Ireen Wüst gaat aan de slag als topsportmentor bij schaatsploeg TalentNED. De 36-jarige Wüst beëindigde begin dit jaar haar succesvolle schaatsloopbaan. ,,Ik vind het fantastisch om met mijn achttien jaar aan ervaring in de topsport de talenten van de toekomst verder te gaan helpen.”
  6. Koen Verweij (31) stopt met schaatsen. AD-columnist en oud-ploeggenoot Erben Wennemars houdt dubbele gevoelens over aan diens bewogen carrière. ,,Liever kleurrijk dan een grijze muis, maar zijn erelijst had voller moeten zijn.’’
  7. Schaatsers Koen Verweij (31) en Jutta Leerdam (23) zijn niet langer een liefdeskoppel. Dat laat Leerdam weten op Instagram. ,,Ik gun hem het allerbeste.’’
gebr. van Hemert
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJssport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJssport Koudekerk
Postadres: Gruttolaan 39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.