Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Zelfs twee nationale titels en drie WK-tickets verbloemden de oververmoeidheid van Irene Schouten niet. De ster van de Winterspelen in Peking is uitgeput. Haar leven moet rustiger. ,,Ik weet alleen niet zo goed hoe dat moet.”
  2. Patrick Roest verzamelde goud op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Dat drukke schema paste op het NK, maar gaat hij na zijn hattrick ook alles op het WK rijden? ,,De ISU dwingt mij een keuze te maken die ik niet wil maken.”
  3. De usual suspects regeerden vandaag bij de derde en laatste dag van de NK afstanden in Heerenveen. Patrick Roest (10km), Kjeld Nuis (1000m), Irene Schouten (5000m) en Jutta Leerdam (1000m) gingen er met de titels vandoor. Check hier alle uitslagen van de voorbije dagen.
  4. De schaatsers streden dit weekend in Thialf om de medailles op de NK afstanden. Bekijk hieronder een overzicht van alle uitslagen.
  5. Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Dresden goud gepakt op de 500 meter. De 25-jarige Friezin bleef in de finale landgenote Xandra Velzeboer en Choi Min-jeong uit Zuid-Korea voor.
  6. Suzanne Schulting heeft voor het enige Nederlands succes gezorgd bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Dresden. De drievoudig olympische kampioene won, voor de vierde keer dit wereldbekerseizoen, de 1000 meter.
  7. De tweede dag van de NK afstanden leverde weer drie nationale schaatskampioenen op: bij de 500 meter en 3000 meter voor vrouwen en bij de 1500 meter voor mannen. Patrick Roest won de 1500 meter door Thomas Krol en Kjeld Nuis te verslaan. Op de kortste afstand ging de titel naar Femke Kok, die Jutta Leerdam opvolgde. Antoinette Rijpma-de Jong greep de gouden medaille op de 3000 meter, voor Joy Beune en Irene Schouten. Lees ook hoe de openingsdag verliep en een overzicht van het programma en alle uitslagen. Bekijk hieronder het verslag van dag twee in Thialf, Heerenveen.
gebr. van Hemert
gebr.  De Hollander

Clubgebouw Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Gruttolaan  39
2396 JB Koudekerk aan den Rijn
icons8 facebook old a5d33 icons8 facebook old a5d33

Secretariaat Vereniging IJs en skeelersport Koudekerk
Postadres: De Tas 7
2396 VN Koudekerk aan den Rijn
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.