Skip to main content

Laatste schaatsnieuws

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Er zijn unieke beelden opgedoken van de Elfstedentocht van 1986. Te zien is de ontsnapping van de latere winnaar Evert van Benthem op de smalle Súdhoekster Vaart, tussen Sint Annaparochie en Vrouwbuurtstermolen.
  2. De NK allround en sprint voelde voor Jumbo-Visma als alles of niets. De topformatie, dit seizoen zo tegenvallend, toonde enige verbetering. En dat was fijn, want volgend seizoen moet het véél beter, klinkt het. ,,Het is keiharde topsport, we zijn geen liefdadigheidsinstelling.”
  3. In het weekend dat hij twee generatiegenoten afscheid zag nemen in Thialf, sprintte Kjeld Nuis tot zijn eigen verbazing nog eens naar een Nederlandse sprinttitel en een WK-ticket. ,,Ik had helemaal geen zin in dit NK, dacht ook helemaal niet aan het WK. Maar hier word ik wel heel vrolijk van.”
  4. De NK allround en de NK sprint zijn achter de rug. In Thialf kroonden Chris Huizinga en Antoinette Rijpma-de Jong zich tot nationaal kampioen allround. Het sprintkampioenschap werd bij de mannen gewonnen door Kjeld Nuis, Isabel Grevelt was bij de vrouwen de sterkste. Bekijk hieronder alle uitslagen.
  5. Bij de Nederlandse kampioenschappen sprint hebben Kjeld Nuis en Isabel Grevelt zondagmiddag beslag gelegd op de nationale titel. Eerder op de zondag pakten Chris Huizinga en Antoinette Rijpma-De Jong de nationale allroundtitels.
  6. Voor Thomas Krol zit zijn schaatscarrière er definitief op. Hij kondigde vrijdagavond aan het schaatspak te verruilen voor de pilotenpet. Op het NK sprint nam hij afscheid van een vol Thialf.
  7. Bij de Nederlandse kampioenschappen allround heeft Chris Huizinga de afwezige Patrick Roest onttroond als nationaal kampioen, daar waar Marcel Bosker zondag in Heerenveen niet meer in actie kwam na een openhartig verhaal over mentale problemen. Bij de vrouwen pakte Antoinette Rijpma-De Jong voor de vijfde keer de nationale allroundtitel.